Cargo shorts stijlgids

Cargo’s werden al snel geliefd onder buitenliefhebbers, zoals wandelaars en vissers, vanwege hun praktisch gemak en duurzaamheid. In de jaren 90 werden cargo shorts ook populair bij de massa.

Zijn cargo shorts vandaag nog steeds in de mode? Absoluut! Sterker nog, cargo shorts worden steeds populairder. In de loop van de tijd is dit slijtvaste item geëvolueerd in heel veel verschillende stijlen, stoffen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende gelegenheden en niet alleen voor avonturen in de natuur. Je ziet ze bijna overal, van het strand tot de stad en van het park tot aan het zwembad.

In deze handige stijlgids geven we je een overzicht van hoe je je cargobroeken kunt stylen. We bespreken alles, van waar je ze mee kunt dragen tot met welke kleuren en accessoires je ze kunt combineren om je cargoshort outfit compleet te maken.

 

Casual outfits voor overdag

Voor casual, alledaagse herenkleding is vlotheid en eenvoud essentieel. Combineer een kaki, bruine, olijfkleurige of marineblauwe heren cargo short met een eenvoudig T-shirt en je favoriete paar sneakers. Een effen wit katoenen T-shirt met ronde hals is een klassieke keuze bij cargo broeken. Of ga voor een leuk T-shirt in een felle kleur zoals oranje of groen met een opvallende print of logo. Zin in retro? Kies dan een vintage-geïnspireerd T-shirt of een shirt van je favoriete band in een afgewassen kleur zoals grijs of zwart. Kies een shirt dat goed past om het evenwicht te houden.

Om deze cargo short outfit voor heren compleet te maken, kan je er een verweerd spijkerjack of een lichte bomberjack bij dragen. Qua schoenen is een paar neutrale sneakers of zelfs beige of bruine bootschoenen een goed idee. Hete zomerdag? Draag een paar bruine sandalen or kleurrijke flip-flops.

Combineer voor dames een witte, beige, blauwe of zwarte cargo short met een klassieke ruime blouse, een effen tanktop of een crop top met print voor een casual look. Als het op kleur aankomt, zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Een neutrale cargobroek kan je perfect combineren met alles: van effen katoen tot opvallende patronen. Kies voor de statement kleuren van het seizoen voor wat extra flair. Je kunt ook sieraden toevoegen, zoals opvallende oorbellen of een halsketting met hanger, om je look naar een hoger niveau te tillen. Qua schoenen kan je kiezen voor bruine of witte sandalen, metallic espadrilles of zelfs sneakers, afhankelijk van de gelegenheid.

 

Zomerfeestje

Op weg naar een barbecue of zomerfeestje? Ga dan voor de afwisseling eens voor een cargo short. Combineer zwarte, blauwe of beige shorts met een klassiek overhemd of poloshirt, in een neutrale kleur of met patroon. Kies voor een kleur die momenteel helemaal in is, of ga voor een lichte, zomerse tint zoals poederblauw, limoengroen of wit. Draag loafers, bootschoenen of sandalen voor een extra casual look. Maak je outfit compleet met een pilotenbril of wayfarer zonnebril en een statement hoed of pet.

Dames kunnen een cargo short in een lichte kleur combineren met een blouse in een effen kleur of met print, of gaan voor een crop top. Je kunt ook een lichte vest in een pasteltint of een felle kimono toevoegen als het kouder wordt. Kies neutrale sleehakken, felgekleurde blokhakken of een paar witte, metallic of neutrale sandalen. Voeg wat glinstering toe met enkele statement sieraden.

Op weg naar het strand

Cargo shorts zijn ideaal voor een dagje aan het strand of zwembad. Heren kunnen gaan in een lichte cargobroek of een stretchy, comfortabele cargo short in het wit, beige, lichtblauw of zelfs oranje. Combineer met een simpel T-shirt of een licht overhemd met ruitjes of print.

Als het op schoenen aankomt, zijn felle slippers of een paar comfortabele leren sandalen een veilige keuze. Maak de look af met een geweven trilby of Panama hoed of zelfs een pet met logo in een opvallende kleur voor een sportieve uitstraling. Als laatste kan je nog je favoriete zonnebril toevoegen en een tote bag in een contrasterende kleur.

Op zoek naar inspiratie voor cargo short outfits voor dames? Dames kunnen een lichtgekleurde dames cargoshort combineren met een zwarte, bedrukte of zelfs neon bikini top of een crop top voor een makkelijke strandlook. Voeg een omslagdoek toe voor extra bescherming tegen de zon. Oorringen of een ketting met laagjes geven de outfit wat persoonlijkheid, terwijl een paar makkelijke slippers voor een casual uitstraling zorgen.

 

Een avondje stappen

Als je je cargo shorts met de juiste items combineert, kun je de shorts zelfs dragen voor een avondje uit, zolang deze niet te formeel is natuurlijk. Match donkere of beige cargo shorts met een overhemd in een klassieke kleur zoals wit, zwart of marineblauw en schoenen zoals loafers of Oxfords. Zorg er ook voor dat je cargo short goed past. Een riem maakt je look iets stijlvoller.

Dames kunnen donkere cargoshorts combineren met een losse blouse of een aansluitende top, zoals een haltertop of een tanktop van glinsterend materiaal. Als het wat frisser is, kan je ook een blazer of leren jack toevoegen aan je outfit. Afhankelijk van wat je plannen zijn, kan je hakken of enkellaarzen dragen.

Cargo shorts zijn niet alleen comfortabel en praktisch, maar ook erg veelzijdig. Of je nu een fris vleugje kleur toevoegt door je short te combineren met een felgekleurd T-shirt of je outfit liever klassiek en neutraal houdt, je kunt een stijlvolle look creëren die geschikt is voor elke gelegenheid, zowel overdag als ‘s avonds. 

Bij Timberland zijn onze cargo shorts ontworpen voor duurzaamheid en veelzijdigheid. Of je nu gaat voor een klassieke beige cargobroek of voor een stretchy cargo short, je weet dat je hoogwaardige stoffen en een geweldig design krijgt dat lang meegaat.

Related Content